2024-ben a Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő négy gimnáziumban, a Paksi Balogh Antal Katolikus Gimnáziumban, a pécsi Szent Mór Gimnáziumban, a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumban és a Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban összesen 288 diák tesz rendes, vagy előrehozott érettségi vizsgát.

Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint ebben az évben országszerte mintegy 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek.

A Pécsi Egyházmegyei Hivatal oktatási irodájának tájékoztatása szerint idén az egyházmegye fenntartásában működő gimnáziumok közül Tolnán 103, Pakson 21, Tamásiban 100, Pécsett 64 diák ad számot az elmúlt években megszerzett tudásáról.

Az írásbeli vizsgák május 3-án a nemzetiségi nyelv és irodalom, valamint május 5-én magyar nyelv és irodalom tárggyal kezdődtek meg, melyet a következő napokban matematika, történelem és idegen nyelvi vizsgák követnek. Az írásbeli érettségi vizsgák június 5. és július 3. között a szóbeli számonkérés alkalmaival folytatódnak majd.

Fotó: Tolnai szent István Katolikus Gimnázium Facebook-oldala
 

Pécsi Egyházmegye

Az oldalon közzétett fotók és a szöveg részben vagy egészben történő felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel vagy a Pécsi Egyházmegye írásos hozzájárulásával engedélyezett.

partnerek Báta

partnerek Máriagyűd

partnerek Napi evangélium

partnerek MKPK

partnerek MKPK